torsdag 26 maj 2011

Sista tantlekis för sommaren
I går hade vi sista tantlekis för sommaren. Min plan då var att göra tygblommor och jag måste säga att dom blev riktigt fina. Tyvärr glömde jag som vanligt att fota damernas alster. Skall anstränga mig till hösten att vara noggrannare med det. Vi gjorde två olika. Den med spetsiga blad blev finast tycker jag. Av bara farten gjorde jag några fler på kvällen.

Jag hade lovat en kompis att göra en blomma för hennes hår. Eftersom hon har kolsvart hår tror jag den blå passar bäst. Men hon får båda.

Övriga blommor blev broscher att sätta på lämpligt ställe. Äntligen har jag kommit på hur jag skall få snyggt på baksidan. Tidigare har jag sytt men nu är det limpistol som gäller. Det blir lite kladdigt ibland men det får man leva med tills jag lärt mig ordentligt. Hoppas det håller.

Till den gröna gjorde jag också ett halsband av samma tyg. Men glömde fota. Kommer senare.

2 kommentarer:

  1. Åh vad fina :) finns de någonstans man kan läsa hur man gör sådana?

    SvaraRadera
  2. Kul att du tycker om dom. Jag hittade en sån blomma för många år sedan och kunde inte lista ut hur dom gjordes. Men till slut fick jag en beskrivning och lyckades göra. Jag har en egengjord beskrivning men lyckas inte lägga in den på bloggen. Om du skickar din mailadress kan du få den som ett worddokument.
    Marianne

    SvaraRadera