måndag 26 september 2011

Fjärilar

Eftersom Skapa Hobby har en septemberutmaning som passar en del av mina alster, tänker jag delta med mina stansade fjärilar. Stansar är ju en av mina besattheter. Visserligen är de här korten och tavlorna inte nyproducerade med anledning av utmaningen men jag hoppas på att platsa i alla fall. Tekniken med folie lärde jag mig på en träff  Skapa hade för sina kursledare. Himla trevlig träff. Sen är tekniken lite utvecklad efteråt.

Blomboll med utstansade fjärilar. Jag målade lite rött för att pryda blommorna men det blev så fult. För att dölja det satte jag på fjärilarna och det blev ju rätt bra.
Förra hösten var jag med på en utställning med temat "Rörelse". Då tillkom dessa tavlor.
Den här tyckte jag bäst om. Fjärilarna är fästade med distanskuddar vid kroppen och vingarna står ut, så att den blir tredimensionell. Den är ganska stor och blev faktiskt såld. Äldsta barnbarnet tyckte också om den, så jag gjorde en åt henne också. Vid tillfälle skall jag väl fixa en till mig med. Själva bakgrunden, ramen och duken, köpte jag på Röda Korset Kupan för en tia. Den var så skrabbig så att  ingen kunde ha den. Men med lite färg så.

Jag har också gjort några tavlor med vanlig aluminiumfolie, som sedan målats. Under folien har jag först limmat utstansade fjärilar för att ge en reliefverkan. Även ramen är dekorerad med folien.
Jag har svårt att fota de här tavlorna så att dom kommer till sin rätt. Färgen stämmer inte. Och en fjäril sitter utanpå för att ge mer liv åt bilden. Vilket inte alls syns.
Här syns det bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar